Oppgaven

På oppdrag for Samarbeidsrådet for Sunnhordland skulle vi lage en promofilm om Sunnhordland – en film som skulle vekke gamle minner til live og interesse hos utflyttere og mennesker som aldri tidligere verken har bodd eller vurdert å flytte livet sitt til denne flotte regionen.

Løsningen

Sammen med filmfotograf Simen S. Skari festet vi industrieventyr, naturlig idyll og mye av alt det vakre, spennende, attraktive, levende og grønne som Sunnhordland har å friste med på film.

Sunnhordlandfilmen - fjelltur
Sunnhordlandfilmen - kaptein på båt

Sunnhordland er i konstant endring og bevegelse. Regionen har tatt et stort steg inn i det grønne skiftet, industrien er i hyppig utvikling og det skjer mye spennende på kulturfronten. I Sunnhordland kan en få i pose og sekk ved å nyte livet utenfor storbyen, utan å gi avkall på karriere.

Sunnhordland er en pulserende region i vekst. Vanligvis reklamerer turistnæringen på bygda for vakker og idyllisk natur, i rolige og naturskjønne omgivelser. Vi ønsket å gå en litt annen vei – det er på tide med et taktskifte i Sunnhordland. Bokstavelig talt.

Sunnhordlandfilmen – kortversjon

Sunnhordlandfilmen – langversjon

Sunnhordlandfilmen - hytte og naust
Sunnhordlandfilmen - musiker i mørket