Tada presenterer: Silje Hauso Goustas! Hun arbeidet for NHO i Brussel, vært forlagsredaktør, oversetter av TV-serier og lærer. Nå returnerer 31-åringen til Haugesund som vår nye prosjektleder. 

Etter flere ulike studier ved NTNU og Oxford Brookes University i Oxford, vender Silje tilbake til fødebyen med et flyttelass bestående av bred arbeidserfaring, allsidig kommunikasjonskompetanse og en liten familie. 

– Jeg har egentlig jobbet «hele livet», og fikk faktisk min første jobb innen kommunikasjon allerede i barnehagen da jeg spilte inn en reklame for McDonald’s, smiler Silje.

Sjefredaktør og TV-serie-tekster

Studier i Trondheim gjorde at hun ble praktikant hos NHO i Brussel. Her hadde hun ansvar bl.a. for å skrive og publisere nyhetsbrev, nettartikler og gi presentasjoner til besøksgrupper.

– Etter studiene ble jeg kontaktet av et oversetterfirma fra Canada som trengte flere norske oversettere for populære TV-serier, og jeg begynte også å jobbe som skribent for et lite firma i Trondheim. 

Dette firmaet utviklet seg i voldsom fart. Hennes ansvarsområder og roller ble større og større. 

– Slik ble det til at jeg gikk fra skribent til sjefredaktør for vårt eget forlag på kort tid, hvor jeg også jobbet mye med digital markedsføring av bøkene våre. 

Etter mastergraden tok haugesunderen også Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Covid gjorde imidlertid til at Silje og hennes kollegaer ble permitterte.

– Da valgte jeg å søke jobb som lærer, noe jeg har arbeidet som siden 2020. Nå gleder jeg meg masse til å returnere til prosjekter og markedsføring igjen, og bli en del av teamet i Tada.

– Perfekt match

Silje hadde allerede begynt å leke med tanken om å flytte hjem til Vestlandet igjen da hun ved en tilfeldighet så stillingsannonsen fra oss i Tada.

– Jeg fikk med ett et svært godt inntrykk av firmaet. Samtidig var det jo stillingsbeskrivelsen av rollen som prosjektleder som appellerte til mine personlige egenskaper og erfaringer fra tidligere arbeid. Jeg blir veldig lett engasjert av kreative prosjekter og får masse energi av å jobbe sammen med flinke folk som jeg kan lære av. Da virket Tada som en perfekt match for meg, forteller Silje, og legger til: 

– Jeg bet meg merke i en setning om at Tada som arbeidsgiver har som mål at man skal glede seg til å gå på jobb neste dag, noe som jeg anså som et kvalitetsstempel på arbeidsplassen.

Analytisk, organisert og kreativ

Silje blir prosjektleder både på vårt avdelingskontor i Haugesund og på Stord. 

– Hva vil du si er dine spissferdigheter som prosjektleder? 

– Jeg tror en fordel jeg har er at jeg er en god blanding av analytisk, organisert og kreativ. Jeg liker å ha oversikt, er god til å holde fokus og kommuniserer åpent og konstruktivt med andre for å få det beste resultatet.

På fritiden foretrekker Silje å gå på turer, høre på musikk, lydbøker og podcaster, samt å bake cookies og se favorittfilmene sine på repeat. 

– En 50-50 blanding av aktivitet og kos er ideelt.

– Elsker folkebiblioteket

Med seg i bagasjen hjem til gamle trakter har Silje med seg ektemann og en sønn. Sistnevnte har nå sjefet henne rundt i mammaperm de siste åtte månedene. 

– Hva blir det beste ved å returnere til Haugalandet?

– Å komme nærmere familien, gå turer i Djupadalen og Vangen og besøke biblioteket. Jeg elsker folkebiblioteket i Haugesund og pleide å dra dit ukentlig da jeg var tenåring, mimrer 31-åringen. 

I Tada vil Silje sjonglere mellom mange arbeidsoppgaver, og vi gleder oss stort til å dra nytte av hennes brede fagkompetanse og ikke minst til å gi henne mange gode grunner til å glede seg til å gå på jobb hver eneste dag. 🎉