Mandag 1. november hadde vi gleden av å ønske Joakim Solbak velkommen til hans første arbeidsdag hos oss i Tada. Joakim skal inn i vår digitalavdeling som vår nye webutvikler. 

ASL? 

– Age: 25
– Sex: Mann
– Location: Vormedal AKA «ute på landet»

Hva var det som gjorde at du søkte jobb hos Tada?

– Tada virket som en aktør som visste veldig godt hva de holdt på med, og det ville jeg være en del av. Dessuten ser det ut som Tada har en stadig strøm av kunder som har lyst på varierte nettside-tema, noe som gjør jobben som webutvikler variert og interessant.

Hva visste du om Tada fra før?

– Dere er et allsidig reklamebyrå som først fokuserte på grafisk design og tradisjonelle medier. Nå er det også et økende behov for digital kommunikasjon, i form av blant annet nettsider. Tada har tilsvarende skapt imponerende nettsider for mange høyprofilerte kunder.

Hva var det som gjorde at du ville bli utvikler?

– Siden jeg var liten har jeg hatt interesse for data og «The Internet of things». Som IKT-lærling fant jeg ut at jeg heller ville designe og utvikle selve programmene/nettsidene jeg hjalp folk med. Jeg mener jeg også har et godt øye for design, et godt overblikk av trendene innen webdesign og hva som nå regnes som bra kontemporær webdesign.

Hvordan har webutvikler-studiene hos Noroff vært?

– Programmet hos Noroff har gitt meg en god start som utvikler. Vi har vært innom stort sett alle temaene som favner hva en frontend-utvikler bør kunne. Opprinnelig var jeg litt redd for å gå glipp av å lære ting som PHP,  som vi ikke lærer noe særlig om i programmet. Men nå, halvveis gjennom PHP/Wordpress-kurset dere viste meg, innser jeg at det viktigste er å lære og forstå konsepter. Med god forståelse av Javascript-kodespråket kunne jeg nemlig forstå PHP som om det nesten var ren intuisjon. Så dét at Noroff blant annet lærte meg mestring av grunnleggende programmeringsmetoder gjør at jeg nå er mer komfortabel med å raskere sette meg inn i andre programmeringsspråk.

Hva blir dine arbeids­oppgaver hos Tada?

– I begynnelsen blir det nok å kode nettsider med litt mindre innhold. Så ser jeg for meg at det blir mer statiske annonser og kampanjesider. Samtidig har jeg som mål å jobbe selvstendig med større prosjekter så raskt som mulig. 

Hva gjør du på når du ikke koder?

– Bortsett fra koding er styrketrening og pc-gaming mine største tidsfordriv, så jeg er i hvert fall ikke helt endimensjonal. Men for å være helt ærlig har jeg ikke forlatt huset noe særlig siden pandemien startet, så det er stort sett disse tre aktivitetene jeg har brukt fritiden min på.